Menu
Home
News
Articles
Pic of the Day
Links
Register
Statistics
Contact us

Login
Login:

Password:

remember me

Register, it's free!
Lost your password?

Users Online
There are:
0 registered users
and 8 guests online now.

Accize pentru produsele naturale
Produsele Naturale accizabile?
Posted by admin 2008-11-11

Index

» Produsele Naturale ...

 

Urmarind sa elimine intenţia de aplicare de accize produselor pe bază de plante medicinale, a avut loc o intālnire la Ministerul de Finante īntre Organizaţia Interprofesională a Plantelor Medicinale şi Aromatice şi Ministerul Agriculturii.

 

Cu ocazia īntrunirii de astăzi a Adunării Generale a Organizaţiei interprofesionale naţionale a asociaţiilor din domeniul plantelor medicinale şi aromatice, īntre membrii săi, respectiv:

1. Asociaţia profesională a producătorilor de ceaiuri din plante medicinale şi aromatice, cu sediul īn Orăştie, str. Plantelor nr. 50, jud. Hunedoara, īnregistrată sub nr. I / 1-A / 2007 īn registrul asociaţiilor şi fundaţiilor aflat la grefa Judecătoriei Orăştie, reprezentată legal prin d-nul ing. Silviu Socol, īn calitate de Preşedinte.


2. Asociaţia profesională a producătorilor de materii prime vegetale din plante medicinale şi aromatice, cu sediul īn  Bod, str. Tudor Vladimirescu, nr. 28, jud. Braşov, īnregistrată sub nr. 11089 / 197 / 2006 īn registrul asociaţiilor şi fundaţiilor aflat la grefa Judecătoriei Braşov, reprezentată legal prin d-nul Ianta Calin, īn calitate de Director al SC Dacia Plant.

3. Asociaţia profesională a prelucrătorilor şi procesatorilor de plante medicinale şi aromatice, cu sediul īn Bucureşti, str. Spătarului, nr. 17 Bis, Sector 2, īnregistrată sub nr. 20 / 2007 īn registrul asociaţiilor şi fundaţiilor aflat la grefa Judecătoriei Sector 2, reprezentată legal prin  d-nul Gămulea Andrei-Florin, īn calitate de Preşedinte.


Subiectele abordate de catre membrii asociati si de catre invitatii prezenti la sedinta, au fost urmatoarele:

I. Cu privire la necesitatea unui dialog cu autoritatile din domeniul plantelor medicinale si aromatice, din tari membre ale UE, un prim rezultat a fost prezentat de catre domnul Socol Silviu, director al SC Laboratoarele Fares Bio Vital.
Dumnealui a aratat cum, in urma contactarii unei Asociatii de fitoterapie din Germania si a solicitarii unei consultante cu privire la situatia si la cadrul in care se realizeaza studiile clinice pentru plantele medicinale si aromatice in Germania, a intalnit o lipsa de interes si un refuz de colaborare din partea reprezentantului acestei asociatii.

Apoi, au fost discutate situatia avizarii plantelor medicinale in Anglia precum si in alte tari, membre UE, prin comparatie cu situatia din Romania, stabilindu-se, că in continuare, trebuie urmarit dialogul si trebuie solicitata consultanta din partea autoritatilor din domeniul plantelor medicinale si aromatice, din tari membre ale UE.

II. A fost discutata necesitatea unui dialog si a unei colaborari, intr-un cadru oficial si pe baze legale, cu AMN, si s-a stabilit o viitoare intalnire intre reprezentantii Organizaţiei interprofesionale naţionale a asociaţiilor din domeniul plantelor medicinale şi aromatice si reprezentantii AMN, in cat mai scurt timp.

III. Cu privire la legislatia sectorului plantelor medicinale, s-a readus in discutie necesitatea adaptarii Legii plantelor la cerintele actuale.

IV.  Cu privire la problema anularii accizelor la alcoolul utilizat la tincturile si extractele din plantele medicinale si aromatice, domnul Socol Silviu a facut cunoscut faptul ca a fost deja propusa si e in curs de aprobare o noua lege ce va include si acest aspect si care, astfel, va raspunde necesitatilor celor in cauza.

 

La sedinta au fost prezente sunt urmatoarele persoane:

 

 

NR. CRT.

NUME, PRENUME

DATE DE CONTACT

REPREZENTANT AL

 

 

 

 

1

SILVIU SOCOL

 

fares@frs.ro

 

0745600329

Asociaţia profesională a producătorilor de ceaiuri din plante medicinale şi aromatice

 

Organizaţiei interprofesionale naţionale a asociaţiilor din domeniul plantelor medicinale şi aromatice

 

2

CALIN IANTA

www.daciaplant.ro

Asociaţia profesională a producătorilor de materii prime vegetale din plante medicinale şi aromatice

 

SC DACIA PLANT

3

ANDREI GAMULEA

animaplant@yahoo.com

 

 

Asociaţia profesională a prelucrătorilor şi procesatorilor de plante medicinale şi aromatice

4

VASILE PLUGARU

veritabyl@yahoo.com

 

 

 

BIOTEHNOS

5

ILINCA COSTACHE

contact@fitoterapia.ro

 

FITOTERAPIA

6

EUGEN ACHIM

eugen.achim@veda.ro

 

 

 

KALPO

7

CRISTIAN BREZAN

grpowerd@yahoo.com

 

 

 

GREEN POWER DISTRIBUTION
 This website was created with phpWebThings 1.4.
(c)2008-2011 Copyright, IPMA.ro
  Page processed in 0.0180 seconds - 15 queries