Menu
Home
News
Articles
Pic of the Day
Links
Register
Statistics
Contact us

Login
Login:

Password:

remember me

Register, it's free!
Lost your password?

Users Online
There are:
0 registered users
and 7 guests online now.

Instructiuni de completare-Ministerul Agriculturii
reformatarea de catre operatorii din Romania a claim-urilor propuse
Posted by admin 2009-06-05

Index

» reformatarea de cat...

Obxservaşii cu privire la reformatarea fişierelor care conţin menţiunile de sănătate propuse de operatorii din România

MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR  ŞI DEZVOLTARII RURALE

 

Instrucţiuni cu privire la reformatarea de către operatorii din Romania

a fişierelor care conţin menţiuni de sănătate (claimuri) propuse

 

18.05.2009

 

1.     În acest moment este necesară o nouă verificare a conţinutului claimurilor propuse anterior, ce va fi realizată în conformitate cu noile criterii EFSA. Noile criterii EFSA sunt incluse în fişireul ataşat „CRITERII EFSA”.

2.     În prezent, Comisia lucrează cu fişiere în format Acces. Veţi primi ataşat un fişier acces personalizat care conţine datele trimise de dv. ce au fost formatate în conformitate cu solicitările Comisiei ce ne-au fost transmise până înainte de elaborarea noilor criterii EFSA.

3.     În această fază se va lucra doar în acest fişier. Fişierul conţine un tabel intitulat Main list entrances si un Query (tabel de interogare) intitulat Main list INPUT, în care se vor opera modificările. Rubricile sale sunt trecute in EXEMPLU, mai jos. Se vor opera modificari doar in rubricile trecute cu verde in exemplu. Nu se vor opera modificări în rubricile trecute cu roşu exemplul de mai jos, decât atunci când intoduceţi un claim nou, aşa cum se va indica mai în continuare. Rubricile cu albastru sunt informative.

4.     Cu excepţia referinţelor bibliografice, întreaga informaţie trebuie redactată direct în limba engleză.

5.     Verificaţi corectitudinea rubricii FoodComp. Vă rugăm să verificaţi completitudinea descrierii, mai ales la combinaţiile de plante.

6.     Vă rugăm sa completati rubrica HealthRelNEW cu noua relatie de sănătate pe care o considerati corectă, în conformitate cu noile cerinţe EFSA. Informativ, puteti consulta rubricile alăturate HealthRel1 şi HealthRel2, în care sunt incluse informaţiile de la prima şi a doua formatare, premergătoare stabilirii noilor criterii EFSA.

7.     La rubrica Conditions_of_use, sunt necesare formulări precise.

8.     Tipurile referinţelor bibliogafice se trec în rubrica RefType.

9.     Titlurile referintelor bibliografice se introduc numai in rubrica References. În cazul în care mai adăugaţi noi surse bibliografice, separarea a două surse bibliografice consecutive se face de preferinţă cu caracterul „#”.

10.  În cazul în care doriţi să adăugaţi claimuri noi, le veţi adăuga la finalul listei dv. În acest caz începeţi o linie nouă, completaţi rubrica RO_oper_ID cu codul dv. şi rubrica NrOper cu nr. de operator. Pentru aceasta consultaţi tabela 0 Companies.

11.  Vă rugăm să nu omiteţi completarea rubricii Coding. Aceasta va trebui făcută de fiecare operator pe baza regulilor din fişierul ata;at „CODING”.

12.  Nu se vor modifica datele din rubricile EFSA_no şi RO_list_no. Indexarea noilor claimuri se va face ulterior în faza de centralizare. Dacă în unele rubrici mai există caractere de control (de exemplu „/”), care consideraţi că pt. dv. nu sunt necesare, vă rugăm să le ştergeţi din rubrica în care ele apar.

 

EXEMPLU:

Main list INPUT

RO_oper_ID

NrOper

Grupa

FoodType

FoodComp

HealthRelNEW

HealthRel1

HealthRel2

Conditions_of_use

RefType

References

Wording

Coding

Ver_RO

Observatii

EFSA_no

Isocode

RO_list_no

RO-AC

19

1

Single Herbs

Chelidonium majus / /major celandine /

 

Helps the liver health

Liver Health

Powder (0.5 g) 3 times a day. It is used traditionally. / As tincture 20-30 drops/ 3 times a day diluted in water, (100 ml) or other mixtures

Books – textbooks / /

Books – textbooks - Bojor O., Popescu O., - 2003 – Fitoterapie tradiţională şi modernă, ediţia a III-a,  ...

Supports a good functioning of the liver /

CG08a, CT01, CT15

1

Toate rubricile completate

82023

RO

2522

  This website was created with phpWebThings 1.4.
(c)2008-2011 Copyright, IPMA.ro
  Page processed in 0.0170 seconds - 15 queries