Menu
Home
News
Articles
Pic of the Day
Links
Register
Statistics
Contact us

Login
Login:

Password:

remember me

Register, it's free!
Lost your password?

Users Online
There are:
0 registered users
and 15 guests online now.

COMUNICAT IPMA
Privind zonurile aparute in mass-media, conform carora vor disparea plantele medicinale de pe piata incepand cu 1 aprilie 2011
Posted by admin 2011-02-22

Index

» Privind zonurile ap...

Organizaţia  Interprofesională  Naţională  a Asociatiilor din Domeniul Plantelor Medicinale şi Aromatice din România

 

 

COMUNICAT DE PRESA

 

 

Privind zonurile aparute in mass-media, conform carora vor disparea plantele medicinale  de pe piata incepand cu 1 aprilie 2011.

 

 

La baza acestor zvonuri a stat DIRECTIVA 2004/24/CE din 31 martie 2004, de modificare, în ceea ce priveste produsele medicamentoase traditionale din plante.

La dispozitia finala, aliniatul 2 din prezenta Directiva, se mentioneaza:

 

“Pentru acele produse medicamentoase traditionale din plante prevazute la articolul 1 care sunt deja pe piata la data intrarii în vigoare a prezentei directive, autoritatile competente aplica dispozitiile prezentei directive în termen de sapte ani de la intrarea în vigoare

 

Sub incidenta acestei Directive, intra doar medicamentele pe baza de plante medicinale, avizate la Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale, care se aflau pe piata la 31 martie 2004.

Articolul de mai sus arata ca producatorii acestor medicamente din plante medicinale  au termen de 7 ani pentru a demonstra autoritatilor competente ca respecta articolele Directivei 2004/24/CE.

 

Suplimentele alimentare pe baza de plante medicinale, nu intra sub incidenta acestei legi. Ele se notifica la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare-IBA Bucuresti. pe baza Ordinului comun al M.A.P.D.R. si M.S. nr. 244/401/2005, privind prelucrarea, procesarea si comercializarea plantelor medicinale si aromatice.

 

Astfel, stirile aparute in mass-media conform carora de la 1 aprilie 2011 vor disparea de pe piata produsele pe baza de plante medicinale, nu sunt adevarate. De altfel, aceste stiri au fost dezmintite de catre dna Farm. Sp. Anca Crupariu - Sef serviciu de comunicare si relatii institutionale din cadrul ANMDM. This website was created with phpWebThings 1.4.
(c)2008-2011 Copyright, IPMA.ro
  Page processed in 0.0133 seconds - 15 queries